Omgeving

Natuur en cultuur
Drenthe is een ideale plek voor een actief weekendje weg en een paradijs voor fietsers en wandelaars. Prachtige wandelingen door de prachtigste natuurgebieden die zich uitstrekken tot aan de grens met Duitsland en kilometerslange fietspaden die kronkelen langs de mooiste plekjes. In Hotel-Restaurant De Hunzebergen kunt u genieten van alle rust en ruimte. Uitgestrekte bossen en heidevelden, pittoreske dorpjes, karakteristieke boerderijen en prehistorische hunebedden wachten om ontdekt te worden.
Ook cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen! Hotel-Restaurant De Hunzebergen biedt u allerlei ideeën om een onvergetelijk weekendje weg in Drenthe te beleven. Met het aanbod aan vele diverse musea, waaronder Van Gogh Huis, Hunebedcentrum en Gevangenismuseum zult u zich geen moment vervelen. U kunt ook eens rondneuzen in het schilderachtige museumdorp Orvelte of een demonstratie glasblazen bij de Blaaspijp te Borger bijwonen. Neem eens een kijkje in het verkeerspark of TT-Circuit te Assen. Bent u met kinderen op reis? Breng dan een bezoek aan het alom bekende Plopsaland welke gevestigd is in Coevorden of Dierenpark Emmen in Emmen. Bij regenachtig weer is de overdekte “Speelstad Oranje” bij Beilen leuk voor de kinderen.

Winkelen
Fletcher Hotel-Restaurant De Hunzebergen ligt op slechts 15 kilometer van de gezellige winkelstad Emmen. Hier kunt u genieten van een gezellige dag slenteren door de bruisende stad of wat drinken in één van de gezellige cafés en barretjes. Of wat te denken van een dagje Duitsland. Binnen 45 minuten rijd u naar Meppen, “Stadt am Wasser” vlak over de grens. Haar lange geschiedenis voert ons ruim 1200 jaar terug terwijl men nog steeds spreekt over een moderne levendige, dynamische stad.